Dr. Erna Claes

Klinisch en Gezondheidspsycholoog, Gedragstherapeut

Erna Claes is Doctor in de Psychologie, gespecialiseerd in de Gezondheidspsychologie. Zij is ook erkend Gedragstherapeut en Tabakoloog. Daarnaast heeft ze zich gespecialiseerd in changemanagement en duurzame gedragsverandering op de werkvloer.

Zij heeft reeds 20 jaar ervaring, waarvan de laatste 10 jaar als expert trainer – adviseur en mede-oprichter van de firma Fenrir Consult (2004). Als adviseur werkte zij mee aan verschillende projecten waaronder het Familiaal Adenomateuze Polyposis Project (FAPA), het uitbouwen van de Tabakstoplijn van de Stichting tegen Kanker, het ontwikkelen van psycho-educatieve cursussen (“Depressie, je kan anders”, “Loslaten: anders leren omgaan met piekeren” en “Geboeid door perfectionisme), … Verder helpt ze bedrijven om missie, waarden en visie en/of een veranderproject om te zetten naar een gedragen visie en duurzame gedragsverandering.

Als trainer is ze gespecialiseerd in het thema perfectionisme. Verder werkt ze rond thema’s als 1) duurzame inzetbaarheid en welzijn op het werk, 2) duurzame gedragsverandering, 3) klantgericht werken in de zorgsector 4) persoonlijke effectiviteit en communicatievaardigheden. Ze richt zich in diverse sectoren zowel op professionelen als een algemeen publiek. In het ontwerp van haar trainingen combineert ze haar gedragswetenschappelijke achtergrond met haar praktijkgerichte ervaring. Het samenspel tussen denken, voelen, handelen enerzijds en de impact daarvan op de relatie met anderen anderzijds staan hierin centraal.

Erna verzorgt bij Tumi Therapeutics trainingen en cursussen en staat mee in voor ons Tumi bedrijvenaanbod rond duurzame inzetbaarheid: een kostenefficiënt welzijnsbeleid voor ondernemingen.

Gelijkaardige medewerkers: