Dr. Nathalie Claes

Klinisch en Gezondheidspsycholoog, Kwaliteitsmanager

Nathalie behaalde haar Master in de Klinische en Gezondheidspsychologie aan de KU Leuven. Vervolgens verdiepte ze zich in onderzoek naar de rol van motivatie in de beleving van pijn, meer specifiek vrees en vermijdingsgedrag. In 2016 promoveerde ze tot Doctor in de Psychologie aan de KU Leuven en de Universiteit Gent, onder leiding van Prof. Dr. Johan Vlaeyen en Prof. Dr. Geert Crombez.

Nathalie is als postdoctoraal onderzoeker deeltijds (20%) verbonden aan de Onderzoeksgroep voor Gezondheidspsychologie van de KU Leuven. Binnen het ASTHENES-project staat zij in voor translationeel en valoriserend onderzoek gebruik makende van single-case designs, onderzoek dat mede bij Tumi Therapeutics uitgevoerd wordt. Verder treedt ze op als gastdocente, begeleidt ze studenten bij het schrijven van hun proefschrift en schrijft ze artikels voor internationale wetenschappelijke tijdschriften.

Nathalie is in het bezit van een erkenningsnummer bij de Psychologencommissie en staat binnen Tumi Therapeutics (80%) als kwaliteitsmanager in voor de algemene kwaliteitscontrole, het team management regio Heusden-Zolder/Maasmechelen/Bree, trainingen en lezingen voor professionelen en bedrijven, en wetenschappelijk onderzoek.

Gelijkaardige medewerkers: