Burn-out, met de paplepel ingegeven?

De laatste jaren is er een tsunami van burn-outs die Vlaanderen trotseert. Deze volwassenen zijn ook ooit kind geweest, waarschijnlijk zelfs gemotiveerde en plichtsbewuste kinderen. 

Uit onderzoek blijkt dat bepaalde persoonsfactoren meer risico geven op stress-gerelateerde en burn-outklachten. We kunnen hier in de opvoeding al op inspelen.

Wanneer kinderen moeilijk gedrag stellen, zijn we als ouder snel gealarmeerd. Maar ook achter het gedrag van ‘gemakkelijke’, sociale, of wat meer onzekere kinderen gaat een hele belevings-wereld schuil.  Hier staan we als ouder misschien minder bij stil. 

Hoog tijd om op zoek te gaan naar jouw authentieke kind dat schuilgaat achter zijn/haar gedrag en emoties.

WAT?  

Een trainingsreeks van 3 contactmomenten van 2.5u verspreid over enkele weken, waarin we handvaten aanreiken rond: 

  • veerkrachtig opvoeden
  • weerbaarheid aanmoedigen,
  • gezond en efficiënt omgaan met emoties van kinderen,
  • omgaan met perfectionisme en faalangst bij kinderen, ...

VOOR WIE?

Ouders en andere opvoedings-verantwoordelijken

DOOR WIE?

Miek Vandenberk en Kathleen Mariën

Miek Vandenberk is klinisch en gezondheidspsycholoog en relatie-, gezins en systeemtherapeut bij Tumi Therapeutics. Zij geeft relatie- en gezinspsychotherapie alsook individuele therapie rond relationele en/of gezinsrelateerde thema's.

Kathleen Mariën handelt vanuit haar kennis als Master in de Pedagogische Wetenschappen, en aanvullende opleiding binnen het perspectiefgericht werken. Vanuit haar professionele ervaring binnen het onderwijslandschap (VCLB) en de jeugdhulpverlening reflecteert ze samen met professionelen over de manier waarop opvoeders en onderwijzers wezenlijk van betekenis kunnen zijn voor jongeren en hun context.

PRAKTISCHE INFO

De trainingsreeks bestaat uit 3 sessies van 2.5 uur en worden ofwel in onze vestiging te Heusden-Zolder, ofwel in onze vestiging te Leuven georganiseerd. 

Prijs: 240 euro p.p., inclusief alle training en cursusmateriaal

MEER INFO? OF INSCHRIJVEN?

Hieronder vindt u een overzicht van de toekomstige trainingen 'burn-out, met de paplepel ingegeven?' bij Tumi Therapeutics waar je je nu voor kan inschrijven. 

Passen de data niet, maar wil je wel graag deelnemen in een toekomstige cursus? Via de knop kan je je eveneens vrijblijvend inschrijven op onze contactenlijst. Wij brengen je op de hoogte zodra er een nieuwe cursus plaatsvindt. 

Wilt u graag deze cursus ook aanbieden aan je team, collega's, of voor een groep van ouders/opvoedingsverantwoordelijken? Neem dan ook gerust contact met ons op via info@tumitherapeutics.be of via het contactformulier onderaan. 

 

 

Leuven - april 2020

Timing:  3 woensdagen, telkens van 19.30u tot 22.00u

- woensdag 22/04/2020
- woensdag 29/04/2020
- woensdag 06/05/2020

Locatie: Tumi Therapeutics
              Industrieweg 3
              3001 Leuven

Trainer: Miek Vandenberk en Kathleen Mariën

Prijs: 240 euro, inclusief alle training en cursusmateriaal

 

Inschrijven of meer informatie

 

 

Heeft u nog vragen?

Indien u nog vragen heeft, mag u steeds contact opnemen met ons medisch secretariaat op het nummer +32 011 74 00 84 of via e-mail: info@tumitherapeutics.be.

U kan ook steeds ons contactformulier invullen door op de onderstaande knop te drukken.

Contact