Prof. Dr. Katleen Bogaerts

Klinisch en Gezondheidspsycholoog, Gedragstherapeut, Zaakvoerder

Na haar academische opleiding in de Klinische en Gezondheidspsychologie (K.U.Leuven) specialiseerde ze zich in de stressfysiologie en het interoceptieonderzoek en promoveerde ze tot Doctor in de Psychologie (K.U.Leuven) binnen het expertisedomein van somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK) en functionele syndromen. Ze volgde tevens de postgraduaatopleiding van de Gedragstherapie aan de K.U.Leuven en de mindfulnesstraining voor professionele hulpverleners. 

Katleen Bogaerts is als gastprofessor verbonden aan de Onderzoeksgroep voor Gezondheidspsychologie (K.U.Leuven). Tevens is ze gastdocent binnen de postgraduaatopleiding Gedragstherapie (KULeuven), de postgraduaatopleiding Psychodiagnostiek (Thomas More) en de PEV Psychodiagnostiek - optie volwassenen (UGent).

Katleen Bogaerts is als Professor in de Gezondheidspsychologie (Z.A.P) aangesteld binnen de Faculteit Revalidatiewetenschappen, aan de UHasselt waar ze aan het hoofd staat van de Onderzoeksgroep voor Gezondheidspsychologie, doctoraats- en thesisstudenten begeleidt, hoorcolleges verzorgt, wetenschappelijke artikels schrijft voor internationale tijdschriften, en onderzoek doet betreffende stressfysiologie en problematieken als hyperventilatie, burn-out, chronische pijn en vermoeidheid. 

Katleen Bogaerts is in het bezit van een erkenningsnummer bij de Psychologencommissie en een erkend lid van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP), de Vlaamse Vereniging voor GedragsTherapie (VVGT), de Belgische Federatie voor Psychologen (BFP), the Association for Applied Psychophysiology and Biofeedback (AAPB), en the International Society for the Advancement of Respiratory Psychophysiology (ISARP). Ze volgde workshops en congressen georganiseerd door de Biofeedback Foundation of Europe (BFE) en leverde zelf wetenschappelijke bijdragen aan internationale congressen.

Katleen Bogaerts is zaakvoerder van Tumi Therapeutics, geeft (beperkt) consultaties, verzorgt de intervisie/supervisie en interne trainingen (kwaliteitsgarantie therapieaanbod), geeft lezingen en workshops voor professionelen en bedrijven, en houdt zich bezig met het wetenschappelijk onderzoek betreffende onze expertise.

 

 

Gelijkaardige medewerkers: