Geboeid door perfectionisme

Perfectionisme kan een belangrijke - vaak onbewuste - stressbron zijn in ons leven.

Wil je graag de dingen “goed” doen? En, bedoel je dan eigenlijk “perfect”? Probeer je steeds 100% na te streven en kan je moeilijk fouten van jezelf tolereren? Leg je de lat steeds hoger en voel je steeds een knagend stemmetje dat het nooit goed genoeg is, voor jezelf maar misschien ook voor een ander? Misschien heb je moeite met dingen uit handen te geven omdat je van mening bent dat je het zelf beter doet dan de ander? Of omdat je geen controle meer hebt wanneer je het aan de ander overlaat?

Met de dingen goed willen doen, is uiteraard op zich niets mis. Ben jij een perfectionist, dan zal je ook erkennen dat perfectionisme niet enkel een vloek is, maar ook een zegen. Wanneer de lat echter onrealistisch hoog komt te liggen en wanneer de inspanning die je hiervoor moet leveren niet meer opweegt tegen het resultaat, dan kan je zelf en je omgeving eronder gaan lijden.

Doel van deze training is om op een interactieve manier denk- en gedragspatronen die eigen zijn aan perfectionisme herkennen. Technieken worden aangereikt om op een andere manier met perfectionisme om te gaan alsook om bepaalde gewoontepatronen te doorbreken. Is het de bedoeling om dit perfectionisme volledig uit je leven te bannen? Uit ervaring blijkt dat de meeste perfectionisten dit eigenlijk niet willen. Je perfectionisme inzetten wanneer het nuttig is enerzijds, en het kunnen temperen wanneer het niet nodig is anderzijds zal aldus de uitdaging zijn.

VOOR WIE 

De training richt zich op mensen die zelf met perfectionisme te maken hebben en meer inzicht willen in hoe hun eigen perfectionistisch denken en gedrag in elkaar zit, hoe het een invloed kan hebben op stressklachten, en welke mogelijkheden er zijn om er anders mee om te gaan. Dit niet alleen om als individu te groeien maar ook om de relatie met anderen te verbeteren.

DOOR WIE 

Erna Claes is doctor in de psychologie en erkend gedragstherapeut. Zij heeft 20 jaar ervaring in de gezondheidszorg en is gespecialiseerd in de gezondheidspsychologie.

 PRAKTISCHE INFO

De cursus bestaat uit 4 sessies van 3 uur en worden ofwel in onze vestiging te Heusden-Zolder, ofwel in onze vestiging te Leuven georganiseerd. 

Prijs: 310 euro, inclusief alle training en cursusmateriaal

MEER INFO? OF INSCHRIJVEN?

Hieronder vindt u een overzicht van de toekomstige trainingen 'geboeid door perfectionisme' bij Tumi Therapeutics waar u zich nu voor kan inschrijven. 

Passen de data voor u niet, maar wilt u wel graag deelnemen in een toekomstige cursus? Via de knop kan u zich eveneens vrijblijvend inschrijven op onze contactenlijst. Wij brengen u op de hoogte zodra er een nieuwe cursus plaatsvindt. 

Leuven - januari 2020

Timing:  4 zaterdagen, telkens van 9.30u tot 12.30u

- zaterdag 11/01/2020
- zaterdag 18/01/2020
- zaterdag 25/01/2020
- zaterdag 01/02/2020

Locatie: Tumi Therapeutics
              Industrieweg 2
              3001 Leuven

Trainer: dr. Erna Claes, gedragstherapeute en doctor in de klinische en gezondheidspsychologie

Prijs: 310 euro, inclusief alle training en cursusmateriaal

 

Inschrijven of meer informatie

 

Heusden - mei 2020

Timing:  4 woensdagen, telkens van 18.30u tot 21.30u 

- woensdag 13/05/2020
- woensdag 27/05/2020
- woensdag 03/06/2020
- woensdag 10/06/2020

Locatie: Tumi Therapeutics
              De Lobbert 6
              3550 Heusden-Zolder

Trainer: dr. Erna Claes, erkend gedragstherapeut en doctor in de klinische en gezondheidspsychologie

Prijs: 310 euro, inclusief alle training en cursusmateriaal

 

Inschrijven of meer informatie

 

Heeft u nog vragen?

Indien u nog vragen heeft, mag u steeds contact opnemen met ons medisch secretariaat op het nummer +32 011 74 00 84 of via e-mail: info@tumitherapeutics.be.

U kan ook steeds ons contactformulier invullen door op de onderstaande knop te drukken.

Contact